Lassan egyél, tovább élsz!

2011.07.24. 18:22

Érdekes élményben volt részem néhány órával ezelőtt. Egy bizonyos gyorséttermi lánc termékét majszoltam a Tv előtt. Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem a legegészségesebb tevékenység volt, nem is szoktam sűrűn ilyen helyen étkezni, de néha megkívánja az ember, valljuk be, még Te is, hiába csóválod a fejed. Tudom. :D

De, ami a lényeg. Belefutottam egy olyan műsorba, ami pont ezek ellen kampányolt. Egy mozgalomról volt szó, aminek a neve: Slow-food. Már a neve is sokat sejtető és egyértelmű a szemlélőnek, hogy egy anti-fast-food dologról van szó. Az egész történet 1989-ben kezdődött Párizsban, de olasz kezdeményezésre. A lényege, hogy megőrizzék a különböző országok és régiók étkezési -és gasztro-kultúrját. Ám nem csak egyszerű lázadásról van szó a gyorséttermek ellen, annál több. A célja, hogy segítse a helyi vállalkozásokat, őstermelőket a fennmaradásban. Arra ösztönzi az embereket, hogy ne a multiktól vásároljanak, hanem azoktól az emberektől, akik egészen biztosan saját hazájukban állították elő zöldséget, gyümölcsöt, stb. A mozgalom szeretné megóvni a biológia sokféleséget és a termelők megélhetését biztosítani, úgy hogy közben jóízűeket eszünk, egészségesen. Szerintem nagyon jó kombináció.

Azért is gondoltam, hogy még frissiben megosztom veletek ezt, mert már itt is felemeltem a "hangom" a magyar élelmiszerekért. Nem akarom megint leírni az ott már közzétett dolgokat, de lényeg, hogy Magyarországon is igen nehéz helyzetben vannak a termelők (talán nagyobban, mint máshol Európában).

Szóval kedves Olvasóm, Te melyiket választanád? ... Gondoltam. :)
 

 

 

 

M.P.

Szerző: Magyar Polgár

1 komment

Címkék: étel

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonunk.blog.hu/api/trackback/id/tr563094168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.09.19. 15:56:13

Nem rég fedeztem fel egy ide vágó szakácskönyvet: A magyar úri család konyhája címűt, melynek már a borítója sem tömeg cucc, de a borító szövege különösen kirí a többi közül. Ugyan is nem kapkodásra hív fel, hanem adjunk időt magunknak, családunkkal üljük körbe a szépen megterített asztalt, beszélgessünk egy kicsit, hogy átérezzük elődeink nyugalmát. Bizony bizony ránk fér.
süti beállítások módosítása